Van vrijdag 2 t/m zondag 4 september 2016 vond de vijfde editie van het Stadsfestival plaats. Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle.

Het programma wordt verdeeld in drie categorieën: ‘Op het Water’ maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en ‘Langs de Kade’ kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Nieuw dit jaar ‘Tussen Wal en Schip’, bij deze voorstellingen kunt u zich door een vaartaxi naar de locatie laten brengen of u kunt hier op eigen gelegenheid naar toe gaan.

Het Rodetorenplein is het Festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en dient als vertrekpunt voor de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Kom een hapje eten in het nieuwe Festivalrestaurant La Cantina of plof neer op één van de terrasjes. Geniet van 2 tot 4 september van straattheater, gratis kinderactiviteiten en concerten op het Rodetorenplein!